Wtorek, 6 listopada 2012 (19:58)
Prezes 1. ligowego miejscowego klubu piłkarskiego Warta Izabela Pyżalska-Łukomska wraz z zawodnikami uczestniczyła w produkcji świętomarcińskich rogali w cukierni Kandulski w Poznaniu. Rogale produkowane są z okazji dnia św. Marcina, który przypada na 11 listopada. W półfrancuskim cieście znajduje się nadzienie z białego maku. wanilii, mielonych daktyli lub fig, cukru, śmietany, rodzynek, masła i skórki pomarańczowej.
1 / 9
Prezes Warty wie, jak piec świętomarcińskie rogale
Źródło: PAP
Autor: Łukasz Ogrodowczyk
2 / 9
Prezes Warty wie, jak piec świętomarcińskie rogale
Źródło: PAP
Autor: Łukasz Ogrodowczyk
3 / 9
Prezes Warty wie, jak piec świętomarcińskie rogale
Źródło: PAP
Autor: Łukasz Ogrodowczyk
4 / 9
Prezes Warty wie, jak piec świętomarcińskie rogale
Źródło: PAP
Autor: Łukasz Ogrodowczyk
5 / 9
Prezes Warty wie, jak piec świętomarcińskie rogale
Źródło: PAP
Autor: Łukasz Ogrodowczyk
6 / 9
Prezes Warty wie, jak piec świętomarcińskie rogale
Źródło: PAP
Autor: Łukasz Ogrodowczyk
7 / 9
Prezes Warty wie, jak piec świętomarcińskie rogale
Źródło: PAP
Autor: Łukasz Ogrodowczyk
8 / 9
Prezes Warty wie, jak piec świętomarcińskie rogale
Źródło: PAP
Autor: Łukasz Ogrodowczyk
9 / 9
Prezes Warty wie, jak piec świętomarcińskie rogale
Źródło: PAP
Autor: Łukasz Ogrodowczyk