Anna Lewandowska od wielu już lat zajmuje się promocją zdrowego stylu życia. Swoją przygodę jako trenerka fitness 36-latka rozpoczynała od układania planów treningowych i żywieniowych dla klientów i choć jej imperium biznesowe od tamtej pory powiększyło się o kolejne firmy i marki, małżonka kapitana piłkarskiej reprezentacji Polski wciąż pomaga innym, dzieląc się swoimi propozycjami zdrowszych wersji popularnych dań i deserów. Pomocną dłoń do ludzi chcących zadbać o zdrowie Lewandowska wyciągnęła także przed Świętami Bożego Narodzenia. Co roku publikuje ona w sieci fit-wersje przepisów na wigilijne potrawy. Największą popularnością cieszą się jednak desery świąteczne ze słynnym makowcem na czele. Lewandowska kolejny raz zainspirowała fanów. Jej przepis jest hitem w sieci Makowiec Anny Lewandowskiej. Banalnie prosty przepis na święta Do przygotowania zdrowego makowca według przepisu Anny Lewandowskiej potrzebujemy 300 gramów maku, szklankę napoju roślinnego, 5 jaj kurzych, 100 gramów masła klarowanego, 2 szczypty proszku do pieczenia bezglutenowego, 2,5 łyżki mąki bezglutenowej, 5 łyżek ksylitolu, 70 gramów rodzynek, 5 gramów startej skórki z pomarańczy i 3-4 jabłka. Choć tradycyjna wersja makowca dla wielu Polaków jest trudna do przygotowania, Anna Lewandowska zadbała o to, aby fit-wersję tego popularnego ciasta mógł przygotować nawet "kuchenny laik". W pierwszej kolejny należy sparzyć mak i przepłukać go na sitku pod bieżącą wodą, a następnie gotować go z napojem roślinnym przez 30 minut. Następnie należy ubić jajka, dodać do nich rozpuszczone masło i stale mieszając dodać resztę składników, a więc proszek do pieczenia, mąkę, ksylitol, mak, rodzynki, skórkę z pomarańczy oraz starte jabłka. Całość należy wylać na blachę i piec w 180 stopniach przez około 45 minut. Wigilijny hit. Anna Lewandowska robi pierogi bez ważnego składnika