Obsługa restauracji i barów to najliczniejsza grupa pracująca na kortach, licząca 1800 osób. Najsłynniejsze na Wimbledonie są oczywiście truskawki ze śmietaną. Pochodzą z Kentu i są w pierwszym gatunku (jak wszystko inne na Wimbledonie). W tym roku za 10 sztuk trzeba zapłacić 2,25 funta. Dziennie kibice zjadają 2 tony tego przysmaku. Catering podczas turnieju to największe tego typu przedsięwzięcie w Europie. W ciągu całej imprezy publiczność konsumuje m.in: 135 tys. porcji lodów, 22 tys. porcji pizzy, 12 tys. kg wędzonego i grillowanego łososia, 30 tys. porcji ryby z frytkami oraz 190 tys. kanapek. Wśród napojów dużą popularnością cieszy się szampan (17 tys. butelek), piwo (100 tys. litrów), herbata (300 tys. filiżanek) i woda mineralna (300 tys. butelek).