Reklama

Reklama

Kanadyjski skoczek na zgrupowaniu w Polsce. Urzekły go ziemniaki z koperkiem

Reprezentant Kanady w skokach narciarskich przebywa właśnie na zgrupowaniu w Polsce. Mackenzie Boyd-Clowes stale relacjonuje swój pobyt nad Wisłą. Okazuje się, że szczególną zaletą jest dla niego kuchnia. „Niemożliwym do znalezienia są ziemniaki bez koperku” – napisał na Twitterze brązowy medalista olimpijski z Pekinu.

Dla skoczków narciarskich lato to okres przygotowań do sezonu zimowego. Podczas gdy reprezentanci Polski mają aktualnie chwilę wytchnienia od treningu, ostro trenują ich kanadyjscy rywale.

Na zgrupowanie do Polski przyjechał Mackenzie Boyd-Clowes. Skoczek pobytem w naszym kraju postanowił pochwalić się na Twitterze. Szczególny post poświęcił polskiej kuchni.

"Polska ma prawie wszystko, czego można chcieć, jeśli chodzi o jedzenie. Niemożliwym do znalezienia są ziemniaki bez koperku, co jest w porządku" - napisał Kanadyjczyk.

Skoczek z Kanady zachwycony Polską?

Brązowy medalista olimpijski z Pekinu w drużynie mieszanej odniósł się również do wystroju pokoju hotelowego.

Reklama

Czytaj też: Małysz odpoczywa od obowiązków prezesa. „Wpadliśmy na szalony pomysł”

"Sufit mojego pokoju hotelowego jest pomalowany jak polska flaga" - czytamy na jego profilu.

"Kiedy mówię, że tu pachnie trochę jak Polska, wcale nie mam na myśli tego źle. To piękny zapach" - nadmienił jeszcze olimpijczyk.

Wszystko wskazuje na to, że skoczkowi naprawdę podoba się nad Wisłą.

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL