Reklama

Reklama

​Tokio. Judo. Mistrzyni olimpijska Hamada miłośniczką mięsa strusia

Japonka Shori Hamada, mistrzyni olimpijska w judo w kategorii 78 kg, uważa, że w odniesieniu sukcesu pomogła jej dieta, polegająca na jedzeniu mięsa strusia afrykańskiego.

Jak przyznała była mistrzyni (2018) i wicemistrzyni globu (2019 rok) w zeszłym roku odkryła w rodzinnym mieście Kirishima na wyspie Kiusiu sklep, którego właściciel zachwalał i sprzedawał mięso strusia afrykańskiego. Podobną dietę polecał jej także brat, który uważa, że mięso tych egzotycznych ptaków bardzo dobrze wpłynie na formę fizyczną siostry.

Hamada, która we wrześniu skończy 31 lat, wszystkie cztery czwartkowe zwycięstwa odniosła przed czasem.

Jak przekazały japońskie media, właściciel sklepu śledził zmagania olimpijskie swojej klientki w telewizji i bardzo się cieszył z jej sukcesu.

Reklama

Japonia w olimpijskim turnieju judo zdobyła do tej pory osiem złotych medali.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje