Reklama

Reklama

Euro 2020. Portugalia – Francja. Karny "z kapelusza" w wykonaniu sędziego z Hiszpanii

W środowym meczu Euro 2020 reprezentacja Portugalii zmierzyła się z Francją. Spotkanie było rozgrywane w Budapeszcie, a sędziował je arbiter z Hiszpanii Mateu Lahoz. Niestety po raz kolejny w turnieju sędzia popełnił poważny i rażący błąd.


W drugiej minucie doliczonego czasu gry pierwszej połowy sędzia Mateu Lahoz podyktował rzut karny dla Francji. Niestety jego decyzja była bardzo mocno kontrowersyjna i moim zdaniem błędna. Nelson Semedo biegł do futbolówki, która została dośrodkowa w jego pole karne. W międzyczasie zderzył się z Kylianem Mbappe. Francuz po tym starciu upadł na murawę i sugerował, że jest faulowany.

Sędzia Mateu Lahoz uznał, że gwiazdor reprezentacji był faulowany i odgwizdał rzut karny. Na nic mu były dyskusje, a co więcej sędziowie VAR podtrzymali tę decyzję, uznając ją na  prawidłową. Szczerze mówiąc jest to dla mnie poważny błąd arbitrów. Zawodnicy walczyli przepisowo o piłkę i nie ma tutaj mowy o nieprzepisowej walce. Naprawdę nie rozumiem dlaczego sędziowie VAR nie zareagowali i nie odwołali "jedenastki" dla Francji.

Reklama

Nowy program o Euro - codziennie na żywo o 12:00 - Sprawdź!

Nie możesz oglądać meczu? - Posłuchaj na żywo naszej relacji!





Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje