Anna Lewandowska to jedna z najpopularniejszych WAGs piłkarskich na świecie. Polka ogromną rozpoznawalność zawdzięcza jednak nie mężowi, a własnym osiągnięciom. 34-latka przez wiele lat trenowała karate tradycyjne. W swoim dorobku medalowym ukochana Roberta Lewandowskiego ma aż 38 krążków wywalczonych podczas mistrzostw Polski, mistrzostw świata i mistrzostw Europy. Po przejściu na sportową emeryturę Anna zdecydowała się spróbować swoich sił w świecie fitness. Jak się okazuje, rozpoczęcie tego typu kariery zawodowej był dla Lewandowskiej strzałem w dziesiątkę. Małżonka kapitana reprezentacji Polski jest obecnie jedną z najpopularniejszych trenerek fitness nie tylko w kraju, ale również na świecie. Anna Lewandowska oferuje swoim klientom nie tylko plany treningowe, ale również żywieniowe. Najsłynniejszymi przepisami 34-latka chwali się na swoim blogu "hpba.pl". Wegetariański żurek wielkanocny. Anna Lewandowska podzieliła się przepisem Lewandowska nie zapomniała o internautach również przed Świętami Wielkanocnymi. Popularna WAG przygotowała specjalny poradnik, w którym reprezentowała aż 20 zdrowych przepisów na różnego rodzaju potrawy, przekąski i ciasta, które można zaprezentować na stole wielkanocnym. Nie zabrakło babki cytrynowo-pomarańczowej, mazurka z daktylami, domowego majonezu i... żurku w wersji wegetariańskiej. Anna Lewandowska przykuła wzrok na meczu Barcelona - Real. Cena jej torebki robi duże wrażenie Do przygotowania żurku potrzebne będą: 4 cebule, 50 mg masła klarowanego, 3 liście laurowe, 5 ziarenek ziela angielskiego, 240 g ziemniaków, butelka zakwasu na żur (około 800 ml), 3 ząbki czosnku, szczypta soli morskiej, szczypta pieprzu czarnego, szczypta majeranku, szczypta lubczyku, szczypta papryki wędzonej, 300 g tofu, 4-6 jajek, łyżka tartego chrzanu. Sposób wykonania, jak się okazuje, nie jest zbyt skomplikowany. Anna Lewandowska "instrukcję" rozpisała w zaledwie sześciu punktach. 1. Cebulę drobno pokroić i podsmażyć na maśle klarowanym.2. W garnku z wodą gotować cebulę, liść laurowy, ziele angielskie i ziemniaki pokrojone w kostkę.3. Następnie do zupy dodać zakwas i gotować około 30 minut. Do żurku można też dodać jogurt/śmietankę (np. roślinną).4. Dodać resztę przypraw.5. Dodać tofu pokrojone w kostkę. Opcjonalnie można też przygotować żurek z mięsem dodając zamiast tofu białą kiełbasę.6. Ugotować jajka i podawać wraz z zupą. Można dodać jeszcze tarty chrzan na wierzch. Wielka rywalka Świątek wróciła na kort. I to w zaawansowanej ciąży