Narodowe Centrum Sportu, przygotowujące budowę Stadionu i obiektów towarzyszących, podjęło decyzję, że restauracja o ekskluzywnym i indywidualnym charakterze znajdzie się w południowo- zachodniej części stadionu (w pobliżu wschodniej granicy mostu Poniatowskiego), na poziomie 40 metrów od płyty boiska. Restauracja zacznie działać po piłkarskich mistrzostwach Europy w 2012 r. Wcześniej, po uruchomieniu Stadionu Narodowego w połowie 2011 r. powstaną tu bary i pomieszczenia dla prasy, niezbędne w czasie zawodów piłkarskich. Nie wiadomo jeszcze, kto będzie zarządzać restauracją, jednak ma to być zewnętrzny operator. Przy budowie zastosowane będą przezroczyste elementy elewacji, dzięki którym goście będą mogli podziwiać panoramę Starówki. Prawdopodobne jest, że nad restauracją zbudowany będzie wewnętrzny taras widokowy o nie określonej jeszcze wielkości. Szacuje się, że rocznie będzie rozgrywanych na Stadionie Narodowym 6-8 meczów piłkarskich, a imprez masowych będzie około 30. Stadion będzie również miejscem rozrywki i spędzania wolnego czasu. Chociażby ze względu na ilość miejsc gastronomicznych - przewidziano około 12 tys. m kw. powierzchni restauracji, kawiarni, pubów i małych punktów z jedzeniem niemal na każdym poziomie obiektu.