Wisła z własnym kucharzem w Atenach
Krakowska Wisła bardzo szczegółowo przygotowuje się do wtorkowego wyjazdowego meczu Ligi Mistrzów z Panathinaikosem.
W Atenach odpowiedzialnym za żywienie piłkarzy będzie Robert Sowa, były kucharz reprezentacji Polski - poinformował klub z Krakowa na swojej oficjalnej stronie internetowej.
Sowa, który dbał o menu kadry Jerzego Engela podczas MŚ w Korei i Japonii, już dziś późnym popołudniem dotrze do hotelu i tam spotka się z personelem, z którym będzie współpracował przez dwa dni.
- Mam na spokojnie przygotować sobie współpracę z Grekami. Razem z trenerem ustaliliśmy menu, które będziemy realizować w Atenach, a moim zadaniem jest zadbanie o to by wszystko było świeże, smaczne i zdrowe - wyjaśnił kucharz ze stołecznego Hotelu Jan III Sobieski . - Zamówię owoce, ryby i trochę białego mięsa. Wszystko pierwszy gatunek.
Sowa zdradził także co zjedzą piłkarze w dniu meczu. - Zaczniemy od śniadania, potem lekki lunch, potem prowiant składał się będzie przede wszystkim z owoców - stwierdził. - Na mecz wyjdą lekko głodni, nakarmimy ich porządnie jak wywalczą awans.
Kucharz nie uchyla się przed typowaniem wyniku. - Moim zdaniem będzie remis - 1:1 - powiedział. - Mam nadzieję, że to my pierwsi strzelimy gola, dzięki czemu gra w naszym wykonaniu będzie spokojniejsza, a utrata ewentualnej bramki nie będzie równoznaczna ze stratą pucharowych szans.
Wyrażaj emocje pomagając!
Grupa Interia.pl przeciwstawia się niestosownym i nasyconym nienawiścią komentarzom. Nie zgadzamy się także na szerzenie dezinformacji.Zachęcamy natomiast do dzielenia się dobrem i wspierania akcji „Fundacja Polsat Dzieciom Ukrainy” na rzecz najmłodszych dotkniętych tragedią wojny. Prosimy o przelewy z dopiskiem „Dzieciom Ukrainy” na konto: 96 1140 0039 0000 4504 9100 2004 (SKOPIUJ NUMER KONTA).
Możliwe są również płatności online i przekazywanie wsparcia materialnego. Więcej informacji na stronie: Fundacja Polsat Dzieciom Ukrainy.