Reklama

Reklama

NHL: Dramat na lodzie. Sędzia trafiony krążkiem

Niewiele brakowało, a poniedziałkowy mecz NHL pomiędzy Colorado Avalanche a Dallas Stars zakończyłby się tragicznie. Krążek po rykoszecie trafił w głowę sędziego Chrisa Rooneya.

Obrońca Dallas Stars Jamie Oleksiak huknął z niebieskiej linii, a krążek odbił się od łyżwy Paula Stastny'ego, zupełnie zmienił lot i trafił w głowę arbitra, który stał pod bandą.

Reklama

Sędzia osunął się na lód i długo nie podnosił. Przywieziono nosze, lecz Rooney wstał i z pomocą służb medycznych zjechał z lodu.
Uraz był jednak zbyt poważny, aby mógł wrócić.

37-letni Chris Rooney pierwszy mecz w NHL sędziował w 2000 roku. W 2010 r. pracował przy Zimowym Klasyku, a w poprzednim sezonie był wśród arbitrów wyznaczonych do sędziowania finałów Pucharu Stanleya. 

Dowiedz się więcej na temat: NHL | Dallas Stars | sędzia | krążek

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje